Művészet kategóriában avatott csillagot az Eger Sikeréért Egyesület

0

Újabb csillaggal bővült az Egri Csillagok Sétánya az Érsek utcában, ahol immár a tizenegyedik díszkövet avattuk fel. Ezúttal Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, városunk szülötte kapta az elismerést, aki személyesen részt vett az avatási ünnepségen.

Ma művészet kategóriában avatunk csillagot. Eddig ebben a kategóriában Kovács Kati, Törőcsik Mari, Tordai Teri és Koltai Lajos kapott díszkövet. Egyesületünk elnökségének döntése értelmében a tizenegyedik díszkövet 2024-ben, művészet kategóriában Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész kapja. Kautzky Armand úr ott volt az Eger Sikeréért Egyesület bölcsőjénél is 2015-ben, hiszen egyesületünk alapító tagja – fogalmazott köszöntőjében Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

A szüleim az egri Gárdonyi Géza Színház tagjai voltak, de nem a munka szólította ide őket, hanem ők választották ezt a várost. Győrben ismerkedtek meg, és miután összeházasodtak, a közös életüket Egerben kezdték. Édesapám már néhány évig volt az egri színház tagja előtte, és annyira jól érezte magát a városban – hogy úgy gondolta –, itt kezdi el a családi életét, és itt fog a gyermeke is megszületni. Ez a hatvanas években meg is történt-fogalmazott az ünnepségen Kautzky Armand.

Az a 4-5 éves kor, amíg én itt éltem, az nem az a kor, amire általában emlékezni szoktunk. De az nagyon érdekes, hogy mégis tele vagyok a városhoz köthető emlékekkel. Ezek az emlékek nem az én emlékeim, hanem a szüleim emlékei. Én úgy nőttem fel, hogy a családi legendárium az mindig Egerrel kezdődött – tette hozzá a neves színművész.

Úgyhogy tele vagyok sztorival, tele vagyok történettel, de ezek csak részben az én történeteim, ezek a szüleim történetei – fejezte be gondolatait Kautzky Armand.