Elnökök találkozója

0

Elnökök csúcstalálkozójának adott helyszínt a BizLounge üzleti klub október 11-én Egerben. A Mester Sándor által moderált pódiumbeszélgetés vendégei az Eger Sikeréért Egyesület két korábbi, Honfi Gábor és Soltész Gergő, illetve a jelenlegi elnöke, Forgó János voltak. A beszélgetés hátterét a napokban megjelent könyv adta, amely bepillantást enged a szervezetünk mindennapjaiba.

A pódiumbeszélgetésen Mester Sándor kérdései mentén foglalták össze az elnökök az egyesület megalakulása óta elért mérföldköveket. Az Eger sikere minden egri sikere című kiadványról szóló diskurzuson többek közt az Egri Csillagok Sétányáról, a diákoknak indított tehetséggondozó programokról, illetve az idén meghonosított Szenior Akadémiáról is szó esett.

Forgó János, akit nemrég választottak meg ismét az ESE elnökévé elmondta, az előző három év eltért az elődök által elnökölt évek sorától.

– Ha csak a rendezvények számát nézzük, akkor már abból látszik az eltérés. Sokat köszönhetek az elődöknek, olyan pályára állították az egyesületet, amelyet nekem gyakorlatilag csak tovább kellett fejlesztenem. Korábban öt-hat rendezvényünk volt évente, mostanra ez a szám felfejlődött közel húszra – mondta.

– Ez meg is mutatkozott idén, hiszen egy hét alkalmas Szenior Akadémiát szerveztünk, ami olyan népszerű volt, hogy a későbbiekben is számolunk az eseménnyel.

A jövőt illetően kiemelte, az fog dönteni, hogy képesek leszünk-e megfelelő támogatást szerezni, lesznek-e olyan pályázatok, amelyeken eredményesen tud részt venni az egyesület.

– Támogatás nélkül nem tudunk működni, ez lényeges dolog! Vannak anyagi természetű támogatási igények, melyek elől nem zárkózunk el, hiszen van egy tanulmányi ösztöndíjunk, mely 2015-től él – mondta el az egyesület elnöke.

A megjelent kötetről is szólt Forgó János. Elmondta, érdekes könyv, amely nyomon követi azokat az állomásokat, mérföldköveket, amelyek fontos részei voltak az egyesület majd évtizedes történetének.