Közéleti szüretet tartott az Eger Sikeréért Egyesület

0

Közéleti szereplők segítettek be a szüreti munkába az Egri borvidéken hétfőn. Az Eger Sikeréért Egyesület szüretén az egerszalóki szőlőben ragadott metszőollót és segített betakarítani a kékfrankost, a rosé bor alapját Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa, karöltve Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval és Szendrei Lászlóval, a NAK Heves Megyei Szervezetének elnökével és más egri közéleti személyiségekkel. A közéleti szüret díszvendége volt Korda György és Balázs Klári előadóművészek.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a szüreten kiemelte, amikor a közéleti szereplők besegítenek a munkába, rávilágítanak arra, milyen komoly munkát végeznek minden évben a szőlészek, borászok, akik messze viszik a borvidék hírnevét.

Hagyomány minden évben, hogy egy-egy hírességgel kiegészülve részt veszünk a szüreten. Most egy speciális időszakban vagyunk, még mindig itt van velünk egy vírus, a szomszédban háború van, az energiaárak elszálltak, elhibázott szankciók vannak. Mégis fontos üzenet, hogy ilyen körülmények között, sem áll meg az élet, hanem a közösségeknek össze kell jönni és a munkát el kell végezni. Ezért most Balázs Klárival és Korda Györggyel kiegészülve segítettünk, borászoknak – fogalmazott a honatya.

Az idei szüret Korda Györgynek és Balázs Klárinak igazán különleges esemény volt, ugyanis ekkor vettek részt életük első igazi szüretén Ferenc-hegy dűlőjében. Nekem egy újdonság maga a szüret, boldog vagyok, hogy itt lehetek – emelte ki Korda György. Hozzátette, lenyűgözte a szüret, maga a táj, a borvidék és a szőlészek, borászok munkája. Azt is elárulta, nem számít nagy borivónak, de az egri borok közül a kissé édesebb vörösborokat szereti, a merlot áll közelebb a szívéhez.

Nem voltam még szüretben, de most már el tudom képzelni, milyen hangulat van egy szüreten. Olyan különleges, egy ünnepi dolog, a munka gyümölcse, amit mindenki élvez. A szüretelés egyik feladata lehet az, hogy összehozza az embereket. Tetszik a dolog – fejtette ki az előadóművész.