Tehetséges fiatalok mutatkoztak be az Eger Sikeréért Egyesület gálaműsorán

1

A napokban átadott tanulmányi ösztöndíjak után, újra a tehetséges fiatalok támogatása felé fordult egyesületünk. Ezúttal tehetségkutató előadássorozatot szerveztünk, amelynek december 5-én az egri Uránia moziban volt a gálaműsora.

Kilenc helyszínen, több mint kétszáz fellépőt tekintettünk meg, és ebből válogattuk ki azt a tizenhét produkciót, akik vasárnap délután az Uránia mozi színpadára léphettek.  Annak ellenére, hogy hangsúlyoztuk, a rendezvénysorozat nem verseny, mégis egy produkciót külön díjaztunk, egy 150 ezer forintos képzési csomaggal.

Igen jelentős részt foglal el a programunkban a tehetségkutatás, illetve a tanulmányi ösztöndíjak átadása. Épp a múlt héten adtuk át három tehetséges egri fiatalnak, a gyakorlóiskola diákjainak tanulmányi ösztöndíjat. Kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást, így ennek jegyében szerveztük ezt az eseménysorozatot is – mondta Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

Nagyon nehéz volt az ötfős zsűrinek kiválasztani a sok tehetséges fiatal közül azt az egyet, amelyiket a képzési csomag segítségével mentorálni kívánnak a közeljövőben.

A zsűriben helyet foglalt Gay Krisztina médiaszakértő, Nagy Réka, modell műsorvezető, az Eger Sikeréért Egyesület elnökhelyettese, Blaskó Balázs színművész, rendező, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, valamint Zámbó Csaba zeneművészeti előadó.

(Gay Krisztina, Zámbó Csaba, Nagy Réka, Blaskó Balázs, Forgó János, Szép Bence fotó: Szántó György)

Ez a sorozat remek lehetőséget biztosít ahhoz, hogyha az ember nem tudja, hogyan induljon el itt, kipróbálhatja magát. Olyan dolgokra is képes lehet a színpadon, amit nem is gondolt volna, hogy meg tudja csinálni. Mindegyik óriási élmény. – emelte ki a tehetségkutatókkal kapcsolatban Nagy Réka modell, műsorvezető, az egyesület elnökhelyettese. Hozzátette, most kicsit vajszívűbben pontoz a Dancing With The Stars után, ugyanis tudja milyen a színpadon állni és izgulni.

Remek produkciókat láthatott a közönség. Táncosok és hangszeres előadók mellett, énekeseket és prózai szöveggel színpadra lépő gyerekeknek is tapsolhatott a publikum.

Blaskó Balázs a Gárdonyi Géza Színház igazgatója is a zsűri tagja volt. Véleménye szerint is fontos, hogy tehetséges fiataloknak bemutatkozási lehetőséget teremtsenek, ilyenkor a zsűri tanácsokat tud adni a fellépőknek, melyek szükségek a későbbi pályájukhoz. Mint mondta, több színészt a tehetségkutató programokban fedeztek fel. Nagyon fontos, hogy egy-egy alkalommal be tudjanak mutatkozni önmaguk számára is és felfedezést tudjanak tenni. Fontos a visszajelzés a külvilágtól és a hozzáértők tanácsainak meghallgatása – húzta alá a direktor.

A végső győztes a mindössze kilenc éves Béres Panka, az egri Lenkey János iskola tanulója lett „A pletykás asszonyok” című népmese előadásával. Panka már óvodás kora óta vesz részt vers és prózamondó versenyeken. Bemutatkozójában a harmadik osztályos Béres Panka elmondta, kedveli a humoros meséket, történeteket és nagyon szereti a színpadi szereplést. Előadása során ezt fényesen bizonyította is, elvarázsolva az amúgy is lágyszívű pontozókat. A felkészülésben tanára, Juhász Róbertné és szülei segítették.

Forgó János a szervezet elnöke a rendezvény után elmondta, az Eger Sikeréért Egyesület, csakúgy, mint az ösztöndíj programjának segítségével, ezúttal is a jövőbe kíván befektetni.