BizLounge – Zolcer János, Gorbacsov személyes jó barátja volt az Eger Sikeréért Egyesület vendége

0

Zolcer János együtt dolgozott a Szovjetunió utolsó elnökével, Mihail Gorbacsovval, és hivatalból találkozott a világ folyását döntően meghatározó politikusokkal. George W. Bush, Helmut Kohl, Simon Peresz, II. János Pál pápa és Jasszer Arafat neve is megtalálható abban az illusztris sorban, akikkel Zolcer János személyes kapcsolatot ápolt. Kalandos életéről mesélt a BizLounge egri üzleti klub kedd esti rendezvényén a Depressoban.

A szovjet birodalmat egyetlen puskalövés nélkül lebontó politikusról, Mihail Gorbacsovról szól az a könyv, amelynek a szerzője Münchenben vált nemzetközileg jegyzett médiavállalkozóvá.

Az Ipolybalogon született, majd Pozsonyból Németországba emigrált és ott sikeres média és produkciós karriert befutott Zolcer János könyve tavaly októberben jelent meg „Gorbacsov titkai. Az ember, aki megváltoztatta a világot” címmel.

Kedd este az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében megtartott BizLounge-on az átdolgozott, úgynevezett hibrid könyvéről is mesélt az író, valamint megtudhattuk azt is, hogyan készült, majd dőlt dugába egy Gorbacsov elleni puccskísérlet, hány nőt szeretett, és ivott-e valaha alkoholt az egykori pártfőtitkár. Kiderült az is, hogy a volt Szovjetunió utolsó elnökét milyen viszony fűzte a világ vezető politikusaihoz, hogyan jutott el egyszerű parasztfiúként a  szovjet birodalom csúcsára, és hogyan kezelik őt a mai napig páriaként saját hazájában.

Az előadáson megtudhattuk, hogy a 90 éves Gorbacsov egészségi állapota rohamosan romlik, és manapság már csak egyetlen dologra vágyik, hogy minél előbb újra együtt lehessen egykori szeretett feleségével, Raiszával.