Sikeres volt a Sokoldalú Eger fotópályázatunk

Sokoldalú Eger0

Az Eger Sikeréért Egyesület azon dolgozik, hogy a városunk kulturális örökségét megőrizze, gyarapítsa és átadja az utókor számára. Ehhez illeszkedett a napokban befejeződött Sokoldalú Eger fotópályázat is. A megmérettetést tizenévesek részére írta ki az Eger Sikeréért Egyesület. A fiatalok fantáziájának megmozgatása volt a cél.

Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke kifejtette, hogy a fiatalokkal talán manapság nem mindig könnyű megtalálni a közös hangot, de miután okostelefonnal a kezükben élik a mindennapokat, az a kapcsolattartás fő eszköze, így kézenfekvő volt, hogy erre a képességükre alapozva, fotózásra biztatassuk őket. Olyan – elsősorban középiskolás – diákok fotóit vártuk, akik Eger valamely épített örökségét, természeti értékét vagy kulturális eseményét örökítik meg – mondta.

Sokoldalú Eger
A győztes Kiss Mikes Tamás (jobbra) átveszi a díjat az Eger Sikeréért Egyesület elnökétől, Forgó Jánostól (középen) és Szőke Istvántól, az Agria Park igazgatójától (balra)

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ennyi diákot sikerült megszólítanunk! A kezdeményezés sikerén felbuzdulva szeretnénk folytatni ezt a fajta munkát, és a jövőben újabb pályázatokat kiírni kifejezetten a fiatal generáció tagjainak. Szerettük volna megtudni, hogy melyek a fontos pillanatok számukra, ezért is lett a pályázat címe az, ami, így megmozgattuk az ő fantáziájukat is – vélte Forgó János. Az elnök elmondta: rengeteg pályamunka érkezett, szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, hozzátéve, hogy a nyertesek díjazásában szerepet vállalt az Agria Park igazgatója Szőke István, és az Agria Film Kft. ügyvezetője, Berényi Tamás is.

A legjobb fotókat Kiss Mike Tamás, Soltész Emma, Jancsó Panna és Varró Eszter Panna készítették. A győztes pályamunkákat az egyesületünk honlapján, a Galériában tekinthetik meg.