Tizenhat játékos indult el az Eger Sikeréért Egyesület első, meghívásos teniszversenyén

0

Új elemmel bővült az Eger Sikeréért Egyesület idei programkínálata, szombaton első alkalommal rendezte meg meghívásos teniszversenyét az Eger Sikeréért Egyesület. A megmérettetésen közéleti személyiségek, üzletemberek, politikusok, művészek ragadtak ütőt.

Az élet és az ország szinte minden területéről érkeztek sportkedvelők az első alkalommal kiírt Eger Sikeréért Egyesület Tenisz Kupára.  A versenyzők között feltűntek közéleti személyiségek, üzletemberek, politikusok, művészek. Az egriek mellett budapesti, balatonfüredi, vagy tiszafüredi sportember is ütőt ragadott, ott volt a teljességigénye nélkül többek közt Prof. Dr. Veress Gábor a Balatonfüred Állami Szívkórház főigazgatója, Szőke István, Harmati László üzletemberek, vagy éppen a politikusokat képviselő Oroján Sándor a Fidesz Egri Alapszervezetének alelnöke, egri önkormányzati képviselő.

A fő cél jelen esetben nem kimondottan a győzelem és a minél jobb eredmény elérése volt, hanem hogy jó érzésekkel teli, sportos napot töltsenek együtt a versenyzők és a helyszínre kilátogató érdeklődők. A verseny a továbbiakban évente megrendezésre kerül, a meghívásos rendszer helyett, akkor már bárki nevezhet majd.

Az Eger Sikeréért Egyesület tevékenysége nagyon szerteágazó, de a sport még igazából még hiányzott a repertoárunkból, és ezért döntöttünk úgy, hogy most szervezünk egy meghívásos tenisz tornát. Ez az első alkalom, de szeretnénk ezután minden évben megrendezni. Alapvetően az volt a cél, hogy közéleti személyiségek, politikusok, sportolók legyenek a meghívott vendégek, és ez most jelenleg teljesült. Hat meghívott vendégünk van Balatonfüredről, de Budapestről és Tiszafüredről is érkeztek játékosok. A sorsolásnak köszönhetően, egy változatos játéknapot tudtunk szervezni a játékosoknak. Van egy különdíjunk, a sajnos tragikus hirtelenséggel elhunyt barátunk, Ebner Béla emlékére, amit a legjobb eredményt elért egri játékos kapja. – mondta el Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

(Forgó János, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke)

A verseny végeredménye:

I. helyezett: Berényi László és Sárkány Ferenc

II. helyezett: Prof. Dr. Veress Gábor és Solti József

III. helyezett:  Homródi Péter és Csóll Péter

(Forgó János, Sárkány Ferenc, Berényi László, Nagy Barna István versenyigazgató)

A különdíjat, amelyet a közelmúltban tragikusan elhunyt újságíróról, Ebner Béláról neveztünk el, Berényi László, mint legjobb egri játékos szerezte meg.

(Berényi László)