Adománygyűjtés a koronavírus járvány árváinak megsegítésére

0

“Mozgásba hozzuk a közösséget” elnevezéssel Egészség – Esély – Családi Napra várta szombaton az érdeklődőket és az egészségükért aggódókat a Zöldpanel Egyesület a Nemzedékek terére.

Az eseményen az Eger Sikeréért Egyesület, a Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal adományt gyűjtött a Regőczi István Alapítvány felhívására a koronavírus miatt árván maradt gyerekek megsegítésére.

Jordán Péter az Eger Sikeréért Egyesület alelnöke, a Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője elmondta:

Az Eger Sikeréért Egyesület áll a kezdeményezés mögött. Országosan indult egy gyűjtés. Mint azt nyilván mindenki tudja, a koronavírus járvány az egész világot sújtja, hazánkat is elérte. Sajnálatos módon sok honfitársunk elhunyt a járvány következtében. A Regőczi Alapítvány ezzel a gyűjtéssel azokat a gyermekeket célozta meg, akiknek vagy az egyik, vagy mindkét szülője meghalt a járvány következtében. Nekik gyűjtünk pénzadományokat. Az Eger Sikeréért Egyesület azonnal beállt a kezdeményezés mögé. Mi is jó gondolatnak tartjuk, hogy ezekben az időkben – amikor nyugodtan mondhatom, történelmi léptékű járványhelyzet van a világban – minden civil szervezet igyekszik elmozdulni ebbe az irányba, hogy valamilyen szinte segíteni tudja a járvány elleni védekezést, és a járvány következményeinek mérséklését. Ennek kapcsán a Heves Megyei Civil Központ, az Eger Sikeréért Egyesület civil központja több helyen szervezett véradást, és ez véleményem szerint szintén hozzájárul a járvány elleni védekezéshez.