Rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott az Eger Sikeréért Egyesület

Egerese-elnokseg22

Rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott október 1-én az Eger Sikeréért Egyesület. A Fúzió Pincebár és Pincészetben megrendezett eseményen megválasztották az új elnököt és az elnökség tagjait. Az egyesület új elnöke Forgó János lett, aki Honfi Gábort váltja a poszton. Honfi Gábor, a korábbi elnök a közelmúltban, mint az általa alapított, immár 30 éve eredményesen működő, az ország 176 településén jelen lévő Szuperinfó lapok hálózati igazgatója, olyan újabb megbízást kapott, mely egész embert kíván. Jelesül az ő feladata, hogy megszervezze és kiépítse a Szuperinfó online értékesítési rendszerét, s azt eredményesen működtesse. Ezen új elfoglaltságok miatt nem tud a korábbi aktivitással részt venni az ESE ügyeiben, de a szervezetet alelnökként továbbra is támogatja, segíti.

A rendkívüli tisztújító közgyűlésen a tagság egyhangú szavazatával az egyesület elnöki tisztjét három évre Forgó János, míg az elnökhelyettesi pozíciót Nagy Réka televíziós műsorvezető és modell, az ESE egyik alapító tagja tölti be a továbbiakban. A tagság szintén egyhangúlag választotta alelnökének dr. Kiss Gabriella egyetemi tanárt, Jordán Pétert, a Civil Információs Fórum szakmai vezetőjét, Harmati László üzletembert, és Juhász Ádám borászt, önkormányzati képviselőt. Az eddigi elnök Honfi Gábor, illetve Szécsi Zoltán elnökhelyettes a továbbiakban alelnökként dolgozik tovább Eger sikeréért.

Forgó János úgy fogalmazott, hogy a jelenleg 216 tagot számláló egyesület a jövőben szeretne még inkább jelen lenni az egriek életében, emellett pedig a környező településeken élőket is aktívabban igyekeznek majd megszólítani. Az elnök kiemelte, hogy egy modern Eger képét kívánják megmutatni nem csak helyben, hanem az országban is. Az egri sikerek, és a sikeres egriek bemutatása, a segítségnyújtás, a karitatív jellegű akciók szintén kiemelt helyen szerepelnek a jövő tervei között. Forgó János elmondta, hogy az egyesület egyik legfontosabb célja, hogy minél több fiatal vegyen részt a közéletben, ehhez pedig minőségi, vonzó programokat kívánnak szervezni.Honfi Gábor leköszönő elnök az elmúlt évek sikereit méltatta, kiemelve az Egri Csillagok Sétányát. Az Eger Sikeréért Egyesület Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve a történelmi belvárosban, az Érsek utcában hozta létre az Egri Csillagok Sétányát 2018-ban.

Honfi Gábor rámutatott, hogy a sétány alapításával mindazok előtt kívántak és kívánnak a jövőben is tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez.

A leköszönő elnök búcsúbeszédében megköszönte az egyesület tagságának, és mindazoknak a munkáját, akik sokszor időt és energiát nem kímélve dolgoztak Eger sikeréért.