Nemzeti Összetartozás Éve – rendhagyó történelemóra az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében

Gal_Forgo_560

A Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából Gál Máté történész előadását láthatták azok, akik ellátogattak az Eger Sikeréért Egyesület szervezésében megrendezett előadásra a Hotel Unicornis éttermébe.

Gál Máté történész az Eger Sikeréért Egyesület felkérésére tartott rendhagyó történelemórát a Hotel Unicornis éttermében. A történész az 1956-os forradalom egri vetületéről és az azt megelőző politikai eseményekről beszélt előadásában. Szóba került a koalíciós korszak, a demokrácia felőrlése, és az egypártrendszer kialakulása, majd a Nagy Imre korszak és annak vége.

Forgó János az egyesület elnöke kiemelte, hogy ez a rendezvény a Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából került megrendezésre. A program egy sorozat részét képezi, melynek első előadásán Dr. Wencz Balázs a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár igazgatója tartott egy meglehetősen részletes előadást a trianoni békediktátumról, annak előzményeiről és az életünkre gyakorolt hatásiról. Az egyesület vezetésének tervei szerint, idén még várható a folytatás, aminek egyedül a koronavírus-járvány esetleges rosszabbra fordulása szabhat gátat.