Egy vérből vagyunk! – Az Eger Sikeréért Egyesület elnöke vért ad és fut – videóval

0

XVI. alaklommal szervezte meg a Média Eger a Családbarát Donornapot, ezúttal új helyszínen, az Uránia Moziban, ahol ebben az évben 110-en adtak vért. Itt szólaltatták meg Honfi Gábort, az Eger Sikeréért Egyesület elnökét, aki kedden már az Egy vérből vagyunk! jótékonysági futáson és az azt követő véradáson vesz majd részt.

Forrás: Média Eger Kft.

Kedden, június 25-én érkezik Egerbe az 500 km-es, Egy vérből vagyunk! névre keresztelt jótékonysági futás, mely június 21-én rajtolt a Vereckei-hágótól s Budapestig tart. A félezer kilométeres futással a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki ott lesz az esemény felvidéki állomásán és a budapesti célba érkezésen is, ahol vért is ad.

Az esemény ötödik napján, június 25-én Egerben szerveznek véradást a Városházán, itt 10.00 és 14.00 óra között várják a véradókat. Az első 25 véradó egy páros belépőt kap ajándékba az Egri Termálfürdőbe, továbbá mindenki, aki véradásra jelentkezik egy exkluzív fáklyás kazamata vezetésen vehet részt a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vár vitézei jóvoltából július 1-én!

Az ultrafutók június 25-én 10.00 órakor érkeznek Egerbe a városháza elé, ahol Habis László, Eger polgármestere, Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Vácity József, a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Rácz Katalin, OVSZ, Egri Területi Vérellátó vezetője, valamint Gortva József, a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezetének megyei igazgatója várja őket a városháza előtt.

A mezőnnyel lefutja az utolsó pár kilométert Honfi Gábor tájfutó bajnok, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, az egri Szuperinfó főszerkesztője is, aki a befutót követően vért is ad.