Különleges kóstolón mutatkozott be Budapesten a legújabb Hungarikum

0

Különleges kóstolón mutatkozott be Budapesten a legújabb Hungarikum – ott járt az ESE is!

Húsz borászat közel 40 Egri Bikavérrel mutatta meg, hogy az Egri borvidék zászlósbora méltán érdemelte ki a Hungarikum elismerést. Budapesten, a Vigadóban közel 200 vendég – borszakértők, vendéglátós és turisztikai szakemberek, újságírók, bloggerek és Egerhez sok szállal kapcsolódó ismert emberek – kóstolhatták meg az egri borászok legjobb házasításait.

ese_hirlevel20170614

Mága Zoltán hegedűvész ESE alapítóink társaságában: Kovács Kati énekesnő, dalszövegíró színésznővel és Habis László Eger polgármesterével

(kép forrása: facebook.com/magazoltanhegedumuvesz)

Eger városa, az Egri borvidék és az egri borászok büszkék a márciusban elnyert Hungarikum minősítésre, a pénteki különleges kóstolónak is az volt az apropója, hogy ezt az elismerést széles körben ünnepeljék meg, a meghívottak pedig vigyék hírét az Egri Bikavérnek.

A vendégeket elsőként Habis László egri polgármester köszöntötte, aki a bor mellett Eger más értékeiről is szólt. Kiemelte: a bikavérnek fontos szerep jut az Európa Kulturális Fővárosa 2023pályázatban, amely elnyeréséért Eger is versenybe szállt. Ezt megerősítette Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr is, aki a pályázat szakmai vezetője. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, producer pedig azt mondta: számára már két éve hungarikum az Egri Bikavér, amikor először vitt egri boroka Cannes-ba, és látta, milyen sikere van a sztárok között. Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: büszkék lehetnek a borászok arra, hogy a borvidék elismertsége egy re nagyobb, és ha a fővárosi közgyűlés igent mond, az Egri Bikavér lehet Budapest hivatalos bora is, tovább növelve a bor és a borvidék jó hírnevét.
A vendégek láthatóan élvezettel kóstolták a mintegy 40 különféle bikavért, a szakértők pedig a kóstolófüzetben jegyzetelve hasonlították össze a borászatok bikavér-filozófiáját. Bár ahogy a bikavér, úgy a vendégek is különböző stílust tartottak jónak, egy valamiben megegyeztek: az Egri Bikavér végleg elfoglalta a helyét a magyar borok legmagasabb minőségi kategóriájában – számolt be az egribikaverhungarikum.hu
Szeretném figyelmetekbe ajánlani az újonnan elindult Egri Bikavér Hungarikum Facebook oldalt http://www.facebook.com/bikaverhungarikum ill. http://egribikaverhungarikum.hu oldalak!