Táblagépek az egri kórháznak

0

Táblagépekkel segíti az egri kórház munkáját egyesületünk. Az Eger Sikeréért Egyesület és a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Támogatására Alapítvány kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, ezt március 5-én tettük hivatalossá egy együttműködési megállapodás aláírásával. Az Eger Sikeréért Egyesület az eseményre nem érkezett üres kézzel. Öt darab nagy értékű tabletet adott át az intenzív osztály műtéti részlegének egyesületünk elnöke Forgó János, és alelnöke Szécsi Zoltán.

Forgó János az átadón kiemelte – több évre nyúlik vissza a két szervezet kapcsolata, nagy értékű támogatásban már korábban is részesítette az ESE a kórházat, mint például egy nagy teljesítményű kávégéppel.

A mostani felajánlás a műtéti altatást, érzéstelenítést végző csapat munkáját fogja segíteni. A műtő hatékony szervezésében van nagy szerepe az eszközöknek.

Ezek a műtéti előjegyzések, illetve a műtétek lebonyolításában fognak szerepet játszani, hiszen manapság digitális előjegyzés alapján történnek a műtétek és egy program segítségével látjuk az aznapra kiírt műtéteket. Ezeken a tableteken tudjuk követni a programot, illetve a műtétek fázisait időben rögzíti – mondta Dr. Gyetvai Róbert a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztályának osztályvezető főorvosa.

Az egri kórházban éves szinten igen magas a műtétek száma, a munkát 10 aneszteziológus segíti. Összesen 10 műtőben folyik a munka, éves szinten összesen átlagosan 12 ezer műtétet végeznek, ebből altatásba 8500-at, míg érzéstelenítés mellett 3500-at.