Évet zárt a Szenior Akadémia

1

2023-ban hívta életre városunkban a Szenior Akadémiát az Eger Sikeréért Egyesület. A kezdeményezés jövőre is folytatódik!

Április 25-én indult el Egerben a Szenior Akadémia előadássorozata, az Eger Sikeréért Egyesület támogatásával. A hét alkalmas, ingyenes rendezvénysorozat elsősorban az 50 év felettieket célozta meg és a kompetenciafejlesztésre helyezte a hangsúlyt. Az ESE az akadémia ötletgazdáját Dr. Jászberényi József magyar irodalomtörténészt, kultúrtörténészt, geronto-andragógiai kutatót, a Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatóját kérte fel a sorozat moderálására.

(Dr. Jászberényi József)

A Szenior Akadémia az idősek kompetenciának javítására, fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, ami kifejezetten róluk szól – mondta el Dr. Jászberényi József. Az előadásokat ismert egyetemi oktatók tartották, többségük geronto andragógus.

Nagyon sok olyan kompetencia van, amit idős korban javítani kell, mint a biztonságérzet, a diszkrimináció elleni küzdelem, a digitális és a nyelvi kompetencia, történelmi ismeretek, érzékenyítés a társadalom felé. Ez tulajdonképpen az időskori életnek a fizikai, lelki és a spirituális szintjét is magába foglalja – tudtuk meg az év során a neves egyetemi oktatótól.

A kurzus sikerén felbuzdulva, ráadásként novemberben és decemberben mégy egy-egy plusz előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A tervek szerint, 2024 márciusában újra nyitja kapuit az Egri Szenior Akadémia.