Harmadik óra az egri Szenior Akadémián

0

Harmadik alkalommal vehettek részt az érdeklődők az egri Szenior Akadémián. Ezúttal Dr. Kovács György tartott előadást – Az idősek átverési kísérletei címmel.

(Dr. Kovács György)

Harmadik alkalommal csengettek be az egri Szenior Akadémián. Az Eger Sikeréért Egyesület támogatásával életre hívott rendezvénysorozat egyre több érdeklődőt vonz.

Az első két alkalommal Dr. Jászberényi József szavait hallgathatták meg a Megyeháza dísztermébe látogatók. A harmadik előadás is szépszámú közönséget vonzott. Ezúttal Kovács György geronto-andragógus tartott előadást arról, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek az idősebb generáció tagjaira, a modern online világban.

Az előadó kezdésként az idősödés törvényszerű változásait állította párhuzamba, az alapvető áldozati pozíció szerepével.

A csalás módszerei kapcsán kijelentette, minden átverés egy illúzió, amely a hiszékenységre épít. A többlépcsős, direktmódon elkövetett folyamatoknak fő fegyvere a manipuláció – hívta fel a figyelmet Kovács György. A csalás menetének négy lépcsőjét is felvázolta a neves szakember a kiszemelés, a bizalmi viszony kiépítése, a behálózás és a végrehajtás képében. Az érdeklődők ezúttal is egy remek és informatív előadást hallgathattak meg, amelynek a végén kérdéseket tehettek fel az oktatónak.

A Szenior Akadémia következő állomásán június 6-án kedden, Dr. Tóth Eszter Zsófia előadását hallgathatják meg az érdeklődők: Apakönyv – a család szerepe időskorban címmel.