Évzáró ünnepséget tartott az Eger Sikeréért Egyesület

0

Az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) évzáró vacsorát tartott a Leányka Bisztróban péntek este. Az esemény vendége volt Szőcs Géza Kossuth-díjas erdélyi magyar költő, politikus és Mága Zoltán hegedűművész is. Habis László polgármester és Harmati László vállalkozó sokéves, Eger iránt elkötelezett munkájukért egy-egy arany színű kitűzőt vehettek át az egyesülettől.

_U6I5220

Idén is mozgalmas évet tudhat maga mögött az Eger Sikeréért Egyesület (ESE). Augusztus végén tisztújítást tartottak, ahol az eddigi elnököt, Soltész Gergőt – akit a közelmúltban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának Ellenőrző bizottsági elnökévé és az Egri Borműhely Egyesület elnökévé választottak – Honfi Gábor vállalkozó és sportember váltotta az egyesület vezetésében.

IMG_0880

Ősszel átadták az első csillagot az Egri Csillagok Sétányán. Az első díszkövet az Érsek utcában Kovács Kati egri kötődésű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő kapta, aki az ESE alapító tagja is egyben. Akkor elhangzott, hogy a Magda Róbert által készített emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tízet raknak majd le, – vagyis évente kettőt – így nem kellett sokáig várni, hogy újabb egri kiválóságokkal bővüljön az egri Walk of Fame.

IMG_2743

A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán mellett, az egri születésű kétszeres olimpiai bajnok, Madaras Norbert, illetve az egri vízilabda csapat egykori játékosaként olimpiai aranyérmet szerző Pócsik Dénes neve látható a novemberben átadott második Egri Csillagon.

bemutato_14

Ugyancsak novemberben Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére és az Eger Sikeréért Egyesület közreműködésével Eger üdve a legfőbb törvény címmel egy országosan is egyedülálló interjúkötet jelent meg a rendszerváltoztatás eseményeiről, melyben a szerző, Hegedüs Zoltán minden akkori párt képviselőjét igyekezett megszólaltatni.

48500000

Az Eger Sikeréért Egyesület egyik célkitűzése, hogy a város adottságainak kihasználásával sikeres jövőt építsen. Ennek a célkitűzésnek a keretében az egyesület idén ötszázezer forinttal segítette az egri Markhot Ferenc Kórház újszülött osztályát. A nagyvonalú felajánlás a szervezet Amerikai Egyesült Államokban élő tagjától, az egri születésű Tóth Lindától érkezett, akinek Egerben élő családtagjai keresték meg Kovács Cs. Tamást, az ESE tagját, hogy segítségével eljuttathassák felajánlásukat a szervezetnek és azon keresztül
a kórháznak.

Az Eger Sikeréért Egyesület az Egerben élő, és az Egert kedvelő bármely polgár számára nyitott szervezet. A tagságot a városért való tenni akarás és az Eger iránt megnyilvánuló elkötelezettség köti össze.

Az évzáró eseményről készült videót itt, a Nemes Róbert fotóit pedig itt lehet megtekinteni.