Örökké ragyog Kovács Kati csillaga Egerben

2

Átadták az első csillagot az Érsek utcában. Az Egri Csillagok Sétányának első díszkövét Kovács Kati egri kötődésű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő kapta, aki az Eger Sikeréért Egyesület alapító tagja is egyben.

IMG_0996

IMG_0934Kovács Kati köszöntőjében elmondta, a Hollywoodi Walk of Fame-en sétálva még úgy gondolta, neki soha lesz saját csillaga, aztán az álmai mégis beteljesülhettek az Eger Sikeréért Egyesületnek köszönhetően.

A következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darabot raknak majd le, így a híres emberek bronzba öntött nyomataival turisták ezrei fotózkodhatnak majd.

 

IMG_0763

Így szeretnénk meghálálni – fogalmazott Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke, a sétány első csillagának felavatásakor.

IMG_0880

Az ünnepségen elhangzott, az ESE az önkormányzattal együttműködve azért hozta létre az Egri Csillagok Sétányát, hogy azok előtt tisztelegjenek, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, és hírnevének erősítéséhez. Az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában, művészet, tudomány, sport és „Egerért” avat majd díszkövet az évek során.
Az eseményről szóló tudósítást itt tekintheti meg.