Csütörtökön avatja Kovács Kati csillagát az Eger Sikeréért Egyesület

0

A városházán tartott közös sajtótájékoztatót Habis László Eger város polgármestere és Honfi Gábor az Eger Sikeréért Egyesület elnöke – az Egri Csillagok Sétányának avatása kapcsán.

Kovacskatijojo

Az Eger Sikeréért Egyesület Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve a történelmi belvárosban, az Érsek utcában hozza létre az Egri Csillagok Sétányát. A sétány alapításával mindazok előtt kívánnak tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez.

sajtaj_kuldos

Habis László polgármester és Honfi Gábor az Eger Sikeréért Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón

CsillagAz első „Egri Csillag” Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő lesz, aki maga is ezer szállal kötődik a városhoz. A díszkövet ünnepélyes keretek között október 4-én helyezik el az Érsek utcában. Az átadó ceremónián személyesen vesz részt az egri kötődésű előadóművész. Az ünnepségen beszédet mond Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Honfi Gábor az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

Az egyesület vezetése és a város közgyűlése úgy döntött, hogy négy – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak majd díszkövet az évek során. Az Eger Sikeréért Egyesület tehet ajánlásokat arra, hogy az előzetesen kialakított kritériumrendszernek megfelelően, kik kaphatnak emléktáblát – életművük, munkásságuk és a városért való munkálkodásuk elismeréséül – a sétányon. Az ajánlások alapján végül a város közgyűlése dönt az elismerésekről. Mint megtudtuk, az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darab kerül lerakásra.

Az Egri Csillagok Sétányának létrehozása szervesen kapcsolódik az egyesület Alapító nyilatkozatában megfogalmazott gondolathoz, mely szerint céljuk, hogy Eger egy pezsgő kulturális életű, modern, az itt élők számára anyagi és szellemi jólétet biztosító város legyen. Ennek a nemes célnak az egyik fontos állomása lehet a sétány létrehozása, hiszen remekül szolgálja azt az akaratot, hogy az idelátogatók ne csak kellemes benyomásokkal gazdagodjanak, hanem egy páratlan egri életérzést is kapjanak a visszatérés reményében.