Franco Nero: Egert mindenkinek látnia kell!

0

Igen mozgalmas héten vagyunk túl! Városunkban járt Franco Nero világhírű színész és rendező, mint a XXI. Egri Bikavér Ünnep díszvendége és Tarlós István főpolgármester bejelentette: Budapest hivatalos bora lett az Egri Bikavér!

Idén első alkalommal koccinthattunk hungarikummal az Érsekkertben. A csütörtök este megnyílt a XXI. Egri Bikavér Ünnep, ahol Franco Nero és Tarlós István is tiszteletét tette. Tarlós István, Budapest főpolgármestere is elfogadta alapítónk Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő meghívását a Bikavér Ünnepre, aki nem jött „üres kézzel”, egy örömteli hírt jelentett be a borünnepen, mégpedig, hogy az Egri Bikavér lett Budapest hivatalos bora. A városvezető elmondta – ezentúl büszkén fogja ajándékozni és hirdetni az Egri Bikavért és az Egri Csillagot Budapest vendégeinek, turistáknak és budapesti polgároknak.

Franco Nero Egerben:

A főpolgármester mellett a világhírű sztár Franco Nero is Egerbe látogatott a Bikavér Ünnep tiszteletére. A sztár több mint 200 filmben szerepelt, többek között a Még drágább az életed szuperprodukcióban, de hazai vonatkozású film a Honfoglalás is a nevéhez kötődik. Franco Nero köszöntötte a jelenlévőket, majd többek között beszélt a magyarországi filmes élményeiről és a magyar borokhoz fűződő kapcsolatáról illetve jövőbeli terveiről. Többször járt már hazánkban, így módja volt megkóstolni a finomabbnál-finomabb magyar borokat, de külön öröm számára, hogy újabb kellemes tapasztalatokat szerezhet Egerben.

franco nero ese2

Franco Nero 15 óra 52 perckor a Dobó téren díszlövést adott le a várvédő egri hősök tiszteletére.

Pénteken a Városházán tartott sajtónyilvános beszélgetésen Franco Nero találkozott az ugyancsak világhírű Koltai Lajossal, aki több Oscar-díjas alkotás operatőre, rendezője volt és nem mellesleg városunk, az Európa Kulturális Fővárosa pályázat művészeti igazgatója. Vendégeink a pénteki nap során megtekintették az Érseki gyűjteményt és a Bazilikát, ahol Franco Nero egyszer csak azt mondta: „Sok helyen járt már a világban, de ezt mindenkinek látni kell!