Alapkőletétel és különleges vendég Egerben

0

Nagy bejelentések történtek a szerdai napon szeretett városunkban! Az évtizedek óta ígért M25-ös autóút alapkövét elhelyezték és bejelentették, hogy Franco Nero, a legendás olasz filmsztár lesz az egy hét múlva, július 6-án kezdődő Egri Bikavér Ünnep díszvendége!

 M25-ös út: Itt és most! – ezzel a felkiáltással helyezték el szerda délelőtt az M25-ös út alapkövét Andornaktálya határában. Alapítóink egyike, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, régóta váratott magára ez a pillanat, de végre bekövetkezett. – Az összekötő út megléte nagy jelentőséggel bír, hiszen akár 15-20 perccel is lerövidíti a Budapest-Eger távolságot, nem szólva a közlekedés biztonságáról, minőségéről és a környező települések tehermentesítéséről. Az M25-ös útról papírunk van, Orbán Viktor, miniszterelnök írta alá. A korábbi, 2×1 sávos terv helyett, 2×2 sávon épül meg ez az út. Legyen ez az út közös célunk, legyen ez az út közös munkánk és legyen ez az út közös sikerünk! M25-ös út: Itt és most! – zárta gondolatait Nyitrai Zsolt.

esekep1

Az ünnepélyes alapkőletétel pillanatai (kép forrása: egerhirek.hu)

Büszkék lehetünk, hiszen az ünnepi beszédek után ESE tagjaink, többek között Dr. Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor Heves megye kormánymegbízottja, Habis László Eger polgármestere és Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója közösen helyezték el az M25-ös út alapkövét.

A nap másik fontos bejelentése, hogy az Egri Bikavér Ünnep csúcsborokkal és Franco Neroval, a legendás olasz filmsztárral érkezik az egy hét múlva, július 6-án kezdődő Egri Bikavér Ünnep!

Szóval érdemes idén is kilátogatni a több tízezer látogatót vonzó eseményre július 6-tól 9-ig, hiszen ezúttal egy igazi világsztárba is belefuthatsz egri hungarikumunk kóstolgatása közben az Érsekkertben.

esekep2

A legendás világsztárral is koccinthatunk a jövő héten!

Találkozzunk a jövő héten és koccintsunk az Egri Bikavérrel!