ESE tagjaink, mint az Egri Bikavér küldöttei!

0

Múlt hét kedden egy egri borászokból álló küldöttség járt Tarlós István budapesti főpolgármesternél, aki bejelentette: javasolja a közgyűlésnek, hogy a hungarikummá vált Egri Bikavér hivatalosan is legyen „Budapest bora”. A találkozóra az Eger és Budapest között kötött együttműködési megállapodás jegyében került sor.

 

Alapítónk Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, ESE borász-tagjainkkal Juhász Ádámmal, Gál Tiborral, Bolyki Jánossal, Csutorás Ferenccel, valamint Demeter Csabával és Szilágyi Réka szakértővel – mint ismert, utóbbiak a szerzői a készülő, Egri Bikavérről szóló kiadványnak – látogatott el Tarlós Istvánhoz, Budapest főpolgármesteréhez.


A jó hangulatú megbeszélésen szó esett a további eredményes együttműködés lehetőségeiről is, ami tovább erősítheti az Eger és Budapest között fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

Az egyeztetésen Tarlós István bejelentette: a tavaszi ülésszak utolsó közgyűlésén azt javasolja majd a Fővárosi Közgyűlés tagjainak, hogy a hungarikummá nyilvánított első vörösbor legyen hivatalosan is „Budapest bora”, s a megtisztelő cím birtokában a rangos, reprezentatív ünnepi rendezvényeken az Egri borvidék zászlóshajója kerüljön az asztalra