„Eger Sikeréért Egyesület ösztöndíjasa”

0

A novemberi hivatalos meghirdetés után, csütörtökön egy hivatalos sajtótájékoztató keretein belül bemutattuk az „Eger Sikeréért Egyesület ösztöndíjasait”!

Soltész Gergő az ESE elnöke csütörtök délután a sajtó képviselői mellett, az ifjú, tehetséges hölgyeket és urakat is köszöntötte, akiket szintén szeretettel vártunk a sajtótájékoztatóra. Ők ugyanis, 2016-ban az „Eger Sikeréért Egyesület ösztöndíjasai”.

Soltész elnök úr felvezető beszédében kiemelte, hogy az egyik legfontosabbnak tartja az ösztöndíjprogram beindulását, mert számos olyan tehetség van, aki nagy hátránnyal küzd a pályakezdés előtt. Az ESE alapcéljai között pedig ez az egyik fontos elem: felszámolni a társadalmi különbségeket.

A beérkezett pályázatok közül 4 hölgyet és 2 úriembert választott ki az ESE elnöksége az „Eger Sikeréért Egyesület ösztöndíjasa” program keretein belül, tájékoztatta a jelenlévőket az ESE elnöke.

„Eger Sikeréért Egyesület Ösztöndíjasai” 2016-ban: Csetkovics Petra a Neumann János Középiskola és Gimnázium végzős tanulója, Erdős Katalin Bernadett a Dobó István Gimnázium 11. osztályos tanulója, Husvéti Krisztina a Neumann János Középiskola és Gimnázium végzős hallgatója, Mirkóczky Míra a Neumann János Középiskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója, Nagy Gergely a Dobó István Gimnázium végzős tanulója és Szívós Győző Gergely az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium szintén végzős tanulója.

Szeptemberi megalakulásunk óta,- tette hozzá Soltész Gergő -, több mint hatszázezer forint támogatást gyűjtöttünk össze, hogy alapításakor tett egyik vállalásunkat még ebben az évben megvalósíthassuk. Az adományból tehetséges, ámde nehéz sorsú egri középiskolás diákok tanulmányi költségeit fedezzük 5 illetve, 10 hónapon át. Most januártól: a 2015/2016-os tanév második felében és szeptembertől 2016/2017-es tanév első félévében. A középiskoláknak december 4-ig lehetett pályázni, amire számos pályázat be is érkezett. Egyesületünk elnöke kiemelte, hogy az ösztöndíjprogram a támogatóink körében olyan népszerű lett, hogy a tervezett keretet meg tudtuk emelni 100 ezer forinttal, így több diákot is tudunk a program keretein belül ösztöndíjjal segíteni, mint eredetileg terveztük! A felajánlásokat köszönjük és továbbra is várjuk!

Soltész Gergő, egyesületünk elnöke elmondta, hogy tervezzük, hogy az ösztöndíjprogramot idővel mentorprogrammá fejlesszük, amellyel az  Egerből egyetemre, főiskolára frissen bejutott diákokat szintén támogatni tudjuk.

Gratulálunk a pályázóknak és sok sikert kívánunk nekik!