Koklács Kata

0

Vállalkozó, alapítótag

dsc_1080_40fbb400e6359c646f6ccc78aad04ce7

Kata 1979-ben született, Egerben. Egy olyan városban nőtt fel, ahol semmi másra nem kellett figyelnie, csak a sportra, az iskolai tanulmányokra, a barátokra, kirándulásokra és a családra. Ezt a város és a család biztosította nyugalmat 2002-ben hagyta itt és költözött Budapestre, hogy tudás szomját a fővárosban csillapítsa. Amellett, hogy végig járta az internetes szakma minden lépcsőfokát, rendszeresen utazott külföldre, ahol tovább szélesítette látókörét.

Az online szakma magában kevésnek bizonyult ahhoz, hogy kielégítse folyamatos kíváncsiságát, ezért régi vágyát váltotta valóra azzal, hogy elkezdett komolyan a gasztronómiával, azon belül is a borral foglalkozni.

Katát mindig egy dolog mozgatja: Hogyan adhat az embereknek élményt? Legyen szó akár egy jól használható weboldalról, akár egy borkóstolóról.

2013 év végén otthagyva utolsó munkahelyét, saját vállalkozásba kezdett Wine&Go néven. Az egri VINO Kóstoló Ünnep elnevezésű rendezvény egyik megálmodója és szervezője. Az első online borboltja indulását sorban követték a legkülönbözőbb projektek, mint a:

www.wineandgo.hu – online borbolt Magyarországon

http://www.bikee.hu – Bringás app a Világon

https://www.facebook.com/wine.bike.piqniq – Bor.Bringa.Piknik a világon (Berlin, Portland, San Francisco), de főleg Budapesten

https://www.facebook.com/spajzaszajban – Kóstoló Show

http://colorandcode.hu – webfejlesztő és design cég Egerben székel, de a világnak dolgozik

https://www.facebook.com/BrancsEger – Brancs Kávé- és Borkert Egerben

Tavasszal pedig szőlőtelepítésbe kezdett édesapjával.

Kata összes projektje kiegészíti és erősíti egymást, valamint közösséget épít, kapcsolatot teremt az emberek között. Annak ellenére, hogy mindig szembe ment a konvenciókkal, Budapesten hamar jöttek a sikerek és egyre többen kezdték követni és megismerni tevékenységét.

2014 őszén azonban váratlanul az egyik pillanatról a másikra feladta a budapesti nyüzsgő létet és úgy döntött, hogy attól függetlenül, amit a főváros adhatott neki, visszatér Egerbe.

Katának hiányzott a nyugalom, a föld és a gyökerek. A küldetés pedig Egerben is ugyanaz maradt, csak a körülmények mások.