Nyitrai Zsolt, Eger Sikeréért Egyesület alapítótag

Nyitrai Zsolt

Jogász, Eger városának országgyűlési képviselője, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, alapítótag.

Önéletrajz

Egerben született 1977-ben. A helyi Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségizett, majd ezt követően jogi diplomámat szerzett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán.

1998-ban egyéni választókerületből lett önkormányzati képviselő szülővárosában, 2002-óta országgyűlési képviselőként tevékenykedik.

2016 novemberétől a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. Jelenleg a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja.

Mindig is fontosnak tartotta a közéleti eseményekben való részvételt.

Büszke arra, hogy – többekkel együtt indított – kezdeményezésére vált az Egri Vár nemzeti emlékhellyé. Kitartó munkájának eredményeként 2017-ben a Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért.

Komoly szerepe van abban, hogy 2019-ben immár hatodik alkalommal rendezték meg Egerben a Music Hungary elnevezésű könnyűzenei szakmai konferenciát, illetve ugyanebben az évben hatodik alkalommal a „FesztEger!”- nyári fesztivált. Fontos kiemelni, hogy ez a rendezvény minden évben a hazai könnyűzenei fesztiválszezon első állomása Magyarországon.

Legfontosabb törekvései közé tartozik, hogy az Egri Borvidék követeként még komolyabb presztízst és rangot szerezzen az egri boroknak, illetve hogy Egerben – a 2016-ban egyetemi rangot kapó – Eszterházy Károly Egyetemen egy színvonalas, Észak-Magyarország szellemi életét meghatározó tudásközpont jöjjön létre.

Fontos feladatának tekinti Eger városának modernizációját a gondolatok és a fejlesztések terén egyaránt.

Egyik hobbija az antik tárgyak gyűjtése, ennek során bukkant rá – az azóta már a város birtokába került – első Egerről készült metszetre, valamint két eredeti Gárdonyi Géza levélre.

Szabadidejében tollaslabdázik és sakkozik.