Honfi Gábor, Eger Sikeréért Egyesület alelnök

Honfi Gábor

Az Eger Sikeréért Egyesület alelnöke, lapkiadó ügyvezető igazgató, Franchise hálózati igazgató, aktív tájfutó

Önéletrajz

Honfi Gábor  1955. augusztus 9-én született. Budapesten végezte összes tanulmányát, melyből a Testnevelési Főiskolai diplomáját már családjával Egerben élőként szerezte meg.

Rendkívül fiatalon, mindössze 20 évesen már két gyermekkel gazdagodott, s szeretteivel Egert választotta otthonául. A 11 évig válogatott tájfutó (2 felnőtt magyar bajnoki arany és szenior elsőség), maratonfutó (2:33:24 mp) és sífutó (OB érmek, biatlon váltóban magyar bajnok) sportember az élsportkarrier után az Eger SE egyéni sportágainak (atlétika, úszás és cselgáncs) technikai vezetője lett.

A rendszerváltás utolsó éveiben a megyeszékhely ifjúsági mozgalmának keretei között – országos példaként szolgálva – létrehozta a “100 órás futás” és a “100 órás úszás” egész várost megmozgató tömegsport rendezvényeit.

A 90-es évek második felében lapjában, a Szuperinfóban írt ötletéről, az “Úszóérettségi”-ről, melyet az egri iskolákban az önkormányzat támogatásával már a következő tanévben útjára indítottak, s az egri úszósport vezetésével azóta is életmentő gyakorlattá vált. A Szuperinfó ingyenes terjesztésű információs hetilap névadó alapítójaként 1990 óta juttatja el Eger és körzete otthonaiba azokat a fontos híreket, hirdetéseket, melyek által a térségben élők élete könnyebbé válhat. A lapalapító jelenleg is hálózati igazgatóként dolgozik, s az eltelt közel 30 év alatt 2006-ban a VOSZ Országos ÉV VÁLLALKOZÓJA kitüntető címet vehette át, emellett 8 évig választott tagja volt a Magyar Reklám Szövetség elnökségének is.

Több civil szervezethez elnökként adta nevét és munkáját, többek között a United Way és a Heves Megyei Tájfutó Szövetség vezetőjeként irányította azok tevékenységét.