Csontos Sándor

Közgazdász, banki szakember, alapítótag

Önéletrajz

Csontos Sándor 1960-ban Debrecenben született. Általános és középiskolai tanulmányait is a városban végezte. A Bethlen Gábor Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskolában érettségizett. Okleveles Közgazda diplomát szerzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (MKKE) Budapesten 1983-ban, pénzügyi szakon.

Ezt követően Debrecenben dolgozott, mint pénzügyi szakember egy építőipari szövetkezetnél. Egerbe nősült és a Heves Megyei Tanács Ipari Osztályán kezdett dolgozni, mint ellenőrzési főelőadó, ahol komoly államigazgatási ismeretekre tett szert. A későbbiekben megszerezte a Gazdasági ellenőrző Szakközgazdász diplomát (MKKE) is. Munkája során megismerve a megye vállalkozóit a gazdasági szférában helyezkedett el, az akkor önállósodó Egri Nyomdában. Itt számviteli-pénzügyi vezetőként ténykedett, mígnem az akkor induló Konzumbank el nem csábította.

Ma már több mint 25 éve, hogy a pénzügyi szférához igazolt. Megszerette ezt a munkát, jelenleg is megbecsült szakember az MKB Bank egri vezetőjeként. Végigjárta a ranglétrát. Volt kisvállalkozási hitelező, fiókvezető helyettes, régió-vezető helyettes a Konzumbankban. 1996-ban segítségével nyílik a Budapest Bank új egri fiókja, a bank privatizációját követően. Itt végig Fiókvezetőként, illetve 3 évig Retail Régió vezetőként is dolgozott. 2008-ban Ő és munkatársai nyitották meg a Volksbank egri fiókját. Mint Régió központ, később fiókot nyitottak Salgótarjánban is. A további növekedésnek a gazdasági válság állt útjába. Bankon belül felkérték a Corporate terület 5 megyére kiterjedő Régió vezetőjének. Sokat utazott az országban, miközben hiányzott neki otthona, Eger. Ezért elfogadta az MKB megkeresését, hogy szervezze újjá az Egri fiókot. Időközben a pénzügyek területén is folyamatosan képezte magát.

Megszerezte a Nemzetközi Bankárképző Központ, Budapest, Bankdiplomáját és a megújult Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Pénzügyi Szakközgazdász Oklevelet. Komoly elméleti és gyakorlati ismeretekre tett szert a pénzügyi szférában. Több helyen oktatott pénzügyi ismereteket, legutóbb az Eszterházy Károly Főiskolán. 2013-ban megkapta a VOSZ-tól a „Heves megye pénzügyi szolgáltatója” címet. Közéleti tevékenységei közül kiemelkedik a Magyar Közgazdasági Társaság, amelynek immár 20 éve a megyei vezetője. Két felnőtt fia van. Felesége pedagógus.