A jövőben is együtt dolgoznak Eger sikeréért

0

Tisztújító közgyűlést tartott az Eger Sikeréért Egyesület, ahol Honfi Gábor vállalkozót, sportembert választották meg új elnöknek.

Az egyesület létrehozásakor az alapítók úgy gondolták, hogy a város rendkívüli adottságait nem csak használni, hanem gyarapítani és népszerűsíteni is szeretnék Magyarországon és a határon túl egyaránt.  Ennek érdekében hívtak életre egy innovatív civil szellemi hátteret. Az ESE az Egerben élő, és az Egert kedvelő bármely polgár számára nyitott szervezet. A tagságot a városért való tenni akarás és az Eger iránt megnyilvánuló elkötelezettség köti össze.

Az ESE alapítói között olyan nagy nevek vannak, mint Kovács Katalin Kossuth-díjas előadóművész, Habis László polgármester és Szabó Attila, Kossuth-díjas zenész.

Az Eger Sikeréért Egyesület egyik célkitűzése, hogy a város adottságainak kihasználásával sikeres jövőt építsen. Ennek a célkitűzésnek a keretében nyújtottak eddig is segítséget több kulturális rendezvény lebonyolításához, jelentettek meg kiadványokat, illetve hirdettek meg pályázatot szociálisan rászoruló tehetséges fiatalok számára, ahol a sikeres jelentkezők a pályázaton elnyert összeget a továbbtanulásukra fordíthatták.

A még aktívabb társadalmi szerepvállalás keretében az egyesület a közeljövőben – többek között – létre kívánja hozni az Egri hírességek sétányát, az ún. Egri Csillag Sétányt, ahol a város neves szülöttei hollywoodi mintára egy-egy csillagot kapnak Eger belvárosában, örök emléket állítva teljesítményüknek.

Az eddigi elnököt, Soltész Gergőt a közelmúltban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának Ellenőrző bizottsági elnökévé és az Egri Borműhely Egyesület elnökévé választották, ezen új elfoglaltságok miatt nem tud a korábbi aktivitással részt venni az ESE ügyeiben, de a szervezetet továbbra is támogatja.

Elnökhelyettes lett Szécsi Zoltán vízilabda olimpiai bajnok, és alelnöknek választották Gay Krisztina médiaszakértőt, Berényi Tamás fiatal vállalkozót, Csutorás Ferenc borászt, Harmati László üzletembert és Turcsányi Dániel alpolgármestert. Az új elnökség mellett az egyesület titkári feladatait a továbbiakban Karsai- Nagy Zoltán látja el. 

_U6I9189

_U6I9213 

_U6I9197