Nyitrai Zsolt a társadalmi konzultációra épít

0

A különböző társadalmi csoportok szempontjainak figyelembevételét szeretné elérni a kormányzati döntéseknél Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, az ESE alapítója. A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott erről és a jövőbeni terveiről a Magyar Idők konzervatív közéleti portálnak beszélt.

Nyitrai Zsolt a Magyar Időknek hangsúlyozta: “A nemzeti konzultációk – amelyeket a kabinetiroda folytat – az egész társadalmat átfogó nagy horderejű kérdésekről szólnak, mi pedig a különböző társadalmi csoportok véleményét kérdezzük meg. Fontos, hogy átlássuk mások élethelyzetét, tudjuk értékelni a kisebb közösségek által végzett munkát, és képet alkossunk arról, hogy hol kell és lehet segíteni.”

nyitrai_konzultacio
Nyitrai Zsolt a társadalmi konzultációra épít
(kép forrás: nyitraizsolt.hu)

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az eddig elért eredményekről közölte: “Jó néhány területen tudtunk segíteni, ilyen például az a döntés, hogy nyugdíjaskedvezményt kapnak a Nők40-es nyugdíjasok múzeumi belépők vásárlásakor. A látássérülteket segítettük azzal, hogy a Braille-nyomtató és Braille-kijelző áfája 27-ről 5 százalékra csökkent a fehér bot napján. A FINA vizes világbajnokság idején arra ügyeltünk, hogy a különböző versenyhelyszíneken a nézőtéren a mozgáskorlátozottak is tudjanak szurkolni, nekik akadálymentes jegyvásárlást biztosítottunk. Katasztrófa esetén is számíthatnak ránk a kisebb közösségek, erre példa, hogy egymillió forint kormányzati gyorssegélyt kapott a leégett kiskunlacházi állatmenhely.” (forrás: egerhirek.hu)

A Nyitrai Zsolttal készült teljes beszélgetés itt olvashatják: https://magyaridok.hu/belfold/a-tarsadalmi-konzultacio-a-kormanyzas-alapja-3171121/