A rászorulók támogatása a legfőbb cél – évet zárt az Eger Sikeréért Egyesület

0

Ösztöndíj programjuk és a nyári táboroztatás mellett kiemelt ügyként fél millió forintot gyűjtöttek össze egy rászoruló család számára 2017-ben. De itt nem állnak meg.

Az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) évzáró eseményt tartott csütörtökön a Szépasszony-völgyben, ahol a 2017-es évet kötetlen vacsora és borkóstoló mellett értékelték. Soltész Gergő, az egyesület elnöke elmondta, minden év decemberében meghívják az egyesületi tagokat, hogy közösen zárják és értékeljék az évet.

171207_eger_sik-ereert_egyesület_02

 – A hivatalos program az este folyamán kimerül annyiban, hogy röviden beszámolok a 2017-es év projektjeiről, új programjairól, melyikkel hogyan állunk, mi az amiben az ESE tagsága különösen nagy erőfeszítést tett, anyagi vagy erőforrásbeli hozzájárulást biztosított arra, hogy ezek a programok sikeresek lehessenek – fogalmazott.

171207_eger_sikereert_egyesület_08

Hozzátette, vannak olyan egyedi programjaik, amik egy adott évre jellemzőek, és vannak olyanok, amelyeket már az ESE megalakítása óta következetesen minden évben elindítanak.
– Ebbe az utóbbi kategóriába tartozik például az Eger Sikeréért Egyesület Ösztöndíjasa programunk, ahol rászoruló, tehetséges egri középiskolásokat támogatunk, a nyári táboroztatás, a sportág választó. Emellett pedig vannak olyan egyedi kezdeményezések is, amelyek vagy a tagságtól indulnak, vagy olyan civilektől, akik ismerve a működésünket, megszólítanak minket. Nagyon örülünk annak, ha az anyagi források lehetővé teszik, hogy ezeket a programokat, azok részletes megismerését követően, támogatni tudjuk – jelentette ki az egyesület elnöke.

171207_eger_sikereert_egyesület_04

Kiemelte, vannak olyan karitatív ügyek, amikor rászorultsági alapon kell valakinek segítséget nyújtani, de a cél az, hogy akár egy rendkívüli gyűjtés keretében megpróbáljanak annyi forrást összegyűjteni, amivel ezeket a kiemelt ügyeket támogatni tudják.

Forrás: egerhirek.hu