Ismert emberek az Eger Sikeréért Egyesületben

0

Eger modern, pezsgő kulturális központtá válásának elősegítését tűzte ki céljául az újonnan létrejött Eger Sikeréért Egyesület. A szervezet megalakulásának egyik kezdeményezője, illetve alapítója Nyitrai Zsolt, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Kintre-2

Soltész Gergő az egyesület elnöke hangsúlyozta: Eger kivételes adottságai nem csak pusztán megőrizendőek, hanem gyarapítani is kell azokat. „Célunk, hogy Egert még szebb, még élhetőbb, a távol élők számára még vonzóbb várossá tegyük, a fiatalok számára pedig reális alternatíva legyen a tanulás éveit követő visszatérés” – tette hozzá.

Az egyesület vezetője kiemelte: a civil szervezet minden, Egerért tenni akaró polgár számára nyitott, függetlenül bármely társadalmi csoporthoz vagy politikai közösséghez való tartozástól.

Az egyesület olyan programok lebonyolításában kíván közreműködni, amelyek révén a város még ismertebbé válhat a turisták előtt, ezáltal nem egyszeri látogatási célpontként jelenne meg, hanem nőne a vissza-visszatérő látogatók aránya. Ugyancsak cél az egri több száz éves, méltán híres szőlő- és borkultúra, valamint a helyi gasztronómia támogatása, továbbá az élsport és a tömegsport erősítése is.

Elhangzott: szeretnék, hogy a város vonzó befektetési célpontként jelenjen meg. Az egyesület a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolását karitatív kezdeményezésekkel igyekszik segíteni.

A harminc alapító tag között van Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete, Habis László a város jelenlegi és Ringelhann György,  Eger első szabadon választott polgármestere.

Az egyesület Szabó Attila Kossuth-díjas előadóművészt, Farkas Bertalan űrhajóst, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízlabdázót, Kovács Kati Kossuth-díjas előadóművészt és Gerendai Károly fesztiválszervezőt is a soraiban tudhatja.

Forrás: MTI/EH