Megalakult az Eger Sikeréért Egyesület!

0

Az Eged hegy páratlan látványával a háttérben a mai napon bejelentették, hogy megalakult az Eger Sikeréért Egyesület. Hiszen, a valóban csodálatos, a világon is egyedülálló szőlővel beültetett helyszín egybeforrt Eger városának nevével, a szőlő és borkultúrával és a mindezt övező hagyományokkal.

Soltész Gergő az Egyesület elnöke a megalakuláskor elmondta, hogy az Eger Sikeréért Egyesület azzal a céllal szerveződött hogy Eger értékeit megismerjék Magyarországon, és határainkon túl is, hiszen Eger egy színes, több, mint ezer éves múlttal, hagyományokkal bíró, pezsgő kis város. Fontos hogy a város tovább gyarapodjon gazdaságilag, értékeit megőrizzük és hogy az itt élő emberek azt érezzék hogy egy fejlődő, sikeres város az otthonuk, amely boldogulásukat, anyagi és szellemi jólétüket biztosítja. Egyesületünk egy olyan közösség, amely az Egerben élő és Egert szerető bármely polgár számára nyitott, tartozzék társadalmunk bármely csoportjához vagy politikai közösségéhez.

Soltész Gergő elmondása szerint, olyan emberek fogtak össze az alapításkor, akik valamilyen szinten kötődnek Egerhez és hajlandóak tenni a város sikeres jövőjéért. Sokan valóban egri születésűek, azonban jelentős számban van olyan is, aki nem a város szülötte, de kész tenni Egeréért.

Ha az alapítók névsorát szemléljük Soltész Gergő kiemelte, hogy kitűnik, számos ismert és elismert név. Sokak kedvence Kovács Kati az ismert énekes, előadóművész. Farkas Bertalan az ország „Farkas Bercije”, aki űrutazásával a mai napig töretlen elismerést vívott ki kis nemzetünknek. Nagy Réka az ifjú tehetséges modell, aki szépsége mellett kreativitásával, új, modern szemléletével járul hozzá Eger sikerének előmozdításához. Vagy kiemelendő Szécsi Zoltán neve, aki háromszor is tagja volt az olimpiai aranyérmet nyert magyar férfi vízilabda válogatottnak. Számos jogász, banki-, pénzügyi szakember, sportoló, helyben elismert ember alkotja ez újonnan létrejövő közösséget.

Zárásként Soltész Gergő kiemelte, hogy büszke arra, hogy egy ilyen illusztris társaság elnöki teendőit láthatja el. Mint mondta, a közeljövőben számos konkrét ügy felkarolásában, mentori program kialakításban vesz részt a frissen megalakult egyesület. Céljuk, hogy egy erős lobbiközeggé, hangadóvá váljon az egyesület, amelyre sokan felfigyelnek. Mert, mint ahogy a céljaik között is rögzítették: „Egerért megéri!”