Kovács Cs. Tamás

Az EGER ESE titkára
Történész, városi képviselő, vízilabda játékos, játékvezető

kovacstamas

Fotó: Berán Dániel

Kovács-Csatlós Tamás 1989-ben született tősgyökeres egri családban. Édesapja, szintén Tamás korábban vízilabda játékos, egyéni vállalkozó, jelenleg az Egertermál Kft munkatársa, édesanyja Rita fiatalként kiváló röplabdás, az egri Markhot Ferenc Kórház Újszülött Osztályának főnővére. Három testvére van, Patrícia édesapja első házasságából, valamint nővére Orsi, Anna húga.

A dr. Kemény Ferenc Általános iskolába járt, majd érettségit az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolában szerzett. Az Eszterházy Károly Főiskolán 2012-ben kiváló minősítéssel alapszakos történészi végzettséget szerzett. A mester fokozatot szintén kiváló eredménnyel zárta 2014-ben. Kutatási területe a 20. századi magyar történelem illetve, publikációja is a zsidóság, az antiszemitizmus, Holokauszt témában jelent meg ezidáig. 2016-tól PhD hallgató az Eszterházy Károly Egyetemen.

A családjában nagy hagyományokkal bír a sport szeretete. Nem véletlen, hogy 4 éves kora óta alig telt el nap úgy, hogy ne lett volna az uszodában. Apja, nagybátyja, unkatestvére, nővére szintén vízilabdázott vagy a mai napig aktív játékos. Így nem véletlen, hogy Tamás is 10 éves koráig versenyszerűen úszott, majd átigazolt a kevésbé monot vízilabda sporthoz. Az korosztályos válogatott csapatok keretének tagja volt egészen az ifjúsági korosztályig. Többször szerephez jutott a felnőttek között az élvonalban, tagja volt a magyar bajnoki bronzérmes egri együttesnek. Az eredményei közül kiemelendő, hogy kétszeres ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági kupagyőztes, Komjádi Kupa bronzérmes. Jelenleg is aktív játékos, a főiskola másodosztályú csapatának színeiben húz sapkát hétvégéről hétvégére.

2010 óta, ezúttal a medence parton, mint játékvezető is tevékenykedik. 2011 óta, mindössze 22 esztendősen, lehetőséget kapott, hogy a világ egyik legjobb férfi első osztályában: a magyar élvonalban is bemutatkozhasson, ezúttal, mint játékvezető. Azóta rendszeresen vezet mérkőzéseket az első osztálytól egészen a legkisebbekig. 2017 óta nemzetközi játékvezető is, célja, hogy a jövőben méltó módon képviselje a magyar vízilabdát a medence parton.

A történelem, a sport, a játékvezetés mellett mindig is érdeklődött a közügyek, a politika világa iránt. 2012-ben a Heves Megyei Önkormányzati Hivatalban, mint alelnöki asszisztens dolgozott. Egészen 2014-ig, amikor is lakókörzetében, az Egri 05-ös számú választókörzetben egyéni mandátumot szerzett és ezáltal tagja lett Eger Megyei Jogú Város képviselő testületének. A testület legfiatalabb tagjaként megbízták a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnöki teendőinek ellátásával valamint, a Városimázs Bizottság tagságával is bizalmat kapott.

Széleskörű érdeklődését, munkabíró képességét mutatja, hogy a képviselőség mellett, 2014-től, mint projektmenedzser is dolgozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft-nél, 2015-től a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadója is.

Nagy tisztelettel, és Egerért való tenni akarással fogadta a felkérést az Eger Sikeréért Egyesület titkári feladatainak ellátására: „mert Egerért megéri!”.