Dr. Homolya Róbert

Közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, jogász

1977. április 5-én született Egerben. A Kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett 1995-ben. 2000-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.

2000 júniusától az Enczi és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltje. 2004 októberétől a Homolya Ügyvédi Irodában irodavezető ügyvéd egészen 2010-ig. Ebben az évben nevezik ki a Közbeszerzések Tanácsának alelnökévé és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese lesz két éven keresztül. 2012-től a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogi főigazgatója. Ezzel párhuzamosan 2013-ig Miniszterelnökség Fejlesztési Irodát vezető helyettes államtitkár. 2014-2015-ig a Miniszterelnökség, politikai főtanácsadója, miniszteri biztos és Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság elnöke 2016-ig. A Miniszterelnökségen kormánybiztos 2016-tól. 2017-ben választották meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, közlekedéspolitikáért felelős államtitkárrá.

Szakterületei: közbeszerzési jog, állami támogatások joga, társasági  jog, pénzügyjog, sajtójog, államigazgatási jog, építési jog, szellemi  alkotások joga.

2004 óta foglalkozik az EU által finanszírozott projektek végrehajtásával.

Végrehajtási elnökhelyettesként felel az operatív programok  végrehajtásáért, az előrehaladáshoz szükséges tevékenységek koordinálásáért, valamint a programok és az egyes projektek menedzseléséért, gondoskodik a fejlesztéspolitikai döntések az IH-k  munkájában történő érvényesítéséért. Tárgyalóképes szinten beszél angolul, latin nyelvből C típusú állami nyelvvizsgával rendelkezik.

Nős, családos ember, egy gyermek édesapja.