Csontos Sándor

Közgazdász, banki szakember

 csontosCsontos Sándor, 1960-ban, Debrecenben született. Általános és középiskolai tanulmányait is itt végezte. A Bethlen Gábor Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskolában érettségizett. 1983-ben szerzett Okleveles Közgazda diplomát, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (MKKE), Budapesten, a Pénzügyi szakon.

Ezt követően Debrecenben dolgozott, mint pénzügyi szakember, egy építőipari szövetkezetnél. Egerbe nősül, és a Heves Megyei Tanács Ipari Osztályán kezd dolgozni, mint ellenőrzési főelőadó. Komoly államigazgatási ismeretekre tesz szert. Megszerzi továbbá a Gazdasági ellenőrző Szakközgazdász diplomát (MKKE) is. Megismeri a megye vállalkozóit és elmegy dolgozni a gazdasági szférába, az akkor önállósodó Egri Nyomdához. Itt számviteli-pénzügyi vezetőként ténykedik, mígnem az akkor induló Konzumbank el nem csábítja.

Ma már több mint 25 éve, hogy a pénzügyi szférához igazolt. Megszerette ezt a munkát, jelenleg is megbecsült szakember, mint az MKB Bank egri vezetője. Végigjárta a ranglépcsőket. Volt kisvállalkozási hitelező, Fiókvezető helyettes, Régió vezető helyettes a Konzumbankban. 1996-ban vele nyílik a Budapest Bank új egri fiókja, a bank privatizációját követően. Itt végig Fiókvezetőként, ill. 3 évig Retail Régió vezetőként is dolgozott. 2008-ban Ő nyitja a Volksbank egri fióját. Mint Régió központ, fiókot nyitnak Salgótarjánban is. A további növekedésnek a válság áll útjába. Bankon belül felkérik a Corporate terület 5 megyére kiterjedő Régió vezetőjének. Sokat utazik az országban, hiányzik neki kedvenc otthona, Eger. Ezért elfogadja az MKB megkeresését, hogy szervezze újjá az Egri fiókot. Időközben a pénzügyek területén is folyamatosan képezte magát.

Megszerezte a Nemzetközi Bankárképző Központ, Budapest, Bankdiplomáját és a megújult Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Pénzügyi Szakközgazdász Oklevelet. Komoly elméleti és gyakorlati ismeretekre tett szert a pénzügyi szférában. Több helyen oktatott pénzügyi ismereteket, legutóbb az Eszterházy Károly Főiskolán. 2013-ban megkapja a VOSZ-tól „Heves megye pénzügyi szolgáltatója” címet. Közéleti tevékenysége közül kiemelendő, a Magyar Közgazdasági Társaság, amelynek 20 éve a megyei vezetője. Két felnőtt fia van. Felesége pedagógus.